Šele zdaj sem ugotovila, kako deluje način Blokade (ker pač tega ne uporabljam). Pri prejšnjih modelih črpalk je Blokada delovala drugače, precej zamudno, vedno znova so morali starši preko menija vklapljati in izklapljati to funkcijo. Sedaj pa je narejeno točno tako, kot je najbolj uporabno – odkleneš, dodaš bolus, zakleneš nazaj. Odlična in uporabna funkcija pri majhnih otrocih. 

Blokado vključiš v nastavitvah. Nato je črpalka zaklenjena (na ekranu je ikona ključavnice) in kakršen koli pritisk ni učinkovit. Pojavi se napis, da je zaslon zaklenjen in kaj je potrebno pritisniti za odklepanje. Otrok si bolusa sam ne more dodati in ne more česarkoli spreminjati, možna pa je ustavitev črpalke in ogled Statusa. Ko pa mu bodo starši ali spremljevalec želeli dati bolus, pa se črpalko enostavno odklene tako, da držijo gumb diamant (»graf«), dodajo bolus, nato pa zaklenejo nazaj s pritiskom na isti gumb. Podobno kot pri telefonih, ki se po uporabi zaklenejo in jih je potrebno vsakič odkleniti, ko želimo nekaj opraviti.

p.s. Zaklepanje tipkovnice je na MM780G odstranjeno, da bi uporabniku prihranili čim več nepotrebnih pritiskov na gumbe in zamude časa s tipkanjem.



Komentarji