Kar je pri tej črpalki res super in novo, so malenkosti, detajli, na katere so pomislili in jih uvedli in v praksi olajšalo življenje. 

Na primer (res malenkost, ampak v praksi super zadeva, ki jo cenimo le uporabniki): ob ročnem vnašanju meritve sladkorja v črpalko se na ekranu že prikaže vrednost glukoze na senzorju, ki jo je potrebno le prilagoditi. 

Npr., če je na senzorju 6,5, se ta številka prikaže v oknu za vnos GK. Potem samo nadaljuješ in prilagodiš to številko, ni potreben vnos iz nič in tipkanje v neskončnost, kot pri prejšnjih modelih črpalk. Na primer, senzor kaže 6.5, z merilnikom si izmerim 6,8 in to pomeni, da imam 6,5 že prikazano in nato samo nekajkrat kliknem zgornji gumb, nastavim 6,8 in potrdim. 

Malenkost, vendar v praksi prihrani par sekund. Kadar senzorske vrednosti ni na voljo, se številka začne s 5,5. Zdi se mi, da je zaradi takšnih detajlov res očitno, da pri snovanju črpalke res sodelujejo ljudje s sladkorno boleznijo, tudi sami uporabniki inzulinskih črpalk. Nekomu, ki ni uporabnik, takšni majhni detajli ne pomenijo nič, nam v praksi pa so te malenkosti super.



Komentarji