Algoritem dejansko odlično uravnava sladkor, če mu le pustim da dela sam. Kavo pokrije, stres pokrije, aktivnosti se prilagodi... Lepo balansira inzulin - malo več, malo manj, graf pa je skorajda raven - dokler ne jem. 

Ko pa začnem dodajati boluse za hrano... jap, takrat pa črta ni več ravna 😉 In seveda je odvisno od mene, kako hrano pokrijem. Ne gre toliko za precizno štetje OH (saj pokrije tudi malo slabše ocenjene OH), gre bolj za timing bolusa, za hrano z visokim glikemičnim indeksom, veliko OH v obroku, tudi kombinacijo živil. 

Če so težave z visokimi/nizkimi KS sem za to skoraj zagotovo kriva sama, ker sem prepozno, prehitro, preslabo, ipd dodala bolus. Sicer je na tej črpalki zagotovo bolje kot na navadnih črpalkah, pa vseeno se zgodi, da gre sladkor po bolusu previsoko ali prenizko. Najbolje bi bilo, da sploh ne bi jedla OH ali res malo, potem bi bila črta senzorja popolnoma ravna. 

Po mojih izkušnjah so težave s porasti ali padci vedno posledica bolusa za hrano (opomba: to nikakor ni reklama za kakršno koli dieto).





Komentarji